Met lokale belangengroepen werken aan leefbaarheid in de wijk

Een nieuw leven voor wijkboerderij Baalder

Wijkboerderij Baalder in Hardenberg heeft weer een nieuw leven door het initiatief 'Samen Slimmer'. Leerlingen van de Groene Welle, cliënten van Stichting Baalderborg en de wijkvereniging Baalder zetten zich samen in op de boerderij.

Daardoor heeft de wijk zijn kinderboerderij teruggekregen, is er een moestuin ontstaan en krijgen  basisschoolleerlingen er natuur- en milieuonderwijs. Voor de verstandelijk gehandicapte cliënten van Stichting Baalderborg is het onderhoudswerk op de Kinderboerderij een zinvolle activiteit die met name door hun samenwerking met leerlingen van de Groene Welle bijdraagt aan hun gevoel van eigenwaarde. Voor de wijkbewoners betekent het initiatief dat ze weer een ontmoetingsplek hebben gekregen. Voor de leerlingen van de Groene Welle is het een mooie aanvulling op het groene onderwijs. Zij doen buiten de schoolmuren praktische ervaring op in het werkveld, leren communiceren over hun vak en werken samen met mensen met een verstandelijke beperking.

Het initiatief won in 2012 de prestigieuze prijs 'Appeltjes van Oranje' van het Oranjefonds en een jaar later werd het verkozen tot 'Groen Dichterbij Icoonproject'  van de provincie Overijssel.

 

Links